Tiedeilta: Kyberturvallisuus ja informaatiosota

Ukrainan tilanne on herättänyt suurta huolta myös omaa turvallisuuttamme koskien. Olette tervetulleita mukaan kyberturvallisuutta ja informaatiosotaa koskevaan tiedeiltaan torstaina 31.3. kello 18.00–19.30. Tilaisuudessa aiheesta alustavat eversti evp. Martti J. Kari, lehtori Panu Moilanen ja työelämäprofessori Martti Lehto, Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnasta.

Fyysisen maailman lisäksi Ukrainan sotaa käydään myös digitaalisessa maailmassa ja ihmisten mielissä. Yhdessä esimerkiksi sotilaallisen painostuksen kanssa tästä digitaalisen maailman sodankäynnistä voidaan puhua hybridiuhkina, joihin Suomessakin juuri nyt varaudutaan valmiuslain muutosprosessissa. Tilaisuudessa on mahdollisuus päivittää tietojaan ja esittää kysymyksiä asiantuntijoille. Oikea tieto lisää turvallisuuden tunnetta.

Tilaisuuteen voi osallistua verkkovälitteisesti tai Jyväskylän yliopiston Martti Ahtisaari -salissa, Agora-rakennuksessa, Mattilanniemessä.

Verkkolinkin löydätte 31.3. sivulta: https://www.jyu.fi/fi/ajankohtaista/arkisto/2022/03/tiedeilta-kyberturvallisuus

Voitte seurata luentoa Ikääntyvien yliopistoluentojen tavoin omasta salistanne tai jakaa linkin edelleen opiskelijoillenne.

Osallistuminen on maksutonta, mutta toivomme iltaan osallistumisen kannustavan tukemaan Ukrainassa vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä Unicefin kautta.

Tilaisuuden järjestävät Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän kesäyliopisto.