Tervetuloa osallistumaan Seutuopisto järjestämään kilpailuun ”Rakkain ruokani Pieksämäeltä”.
Kilpailuun osallistutaan ideoimalla uutta, tuoretta, raikasta tai tuunattua paikallisuutta korostavaa pää- tai jälkiruokaa. Kilpailu on avoinna kaikille. Kaikki pieksämäkeläiset, koulut, oppilaitokset, yritykset ja yhdistykset ovat tervetulleita mukaan.
Kisaan toivotaan reseptejä, joita voi valmistaa kotikeittiössä ja joissa paikallisuus nostetaan esille. Reseptit voivat olla uutta näkökulmaa tuovia tuunattuja vanhoja reseptejä tai itse kehitettyjä uusia reseptejä. Osallistujilta toivotaan myös tarinaa reseptin takaa eli miten idea reseptiin kehittyi sekä kuvaa valmiista tuotteesta.
Kilpailuraadin valitsemista resepteistä Seutuopisto järjestää lukuvuonna 2023-24 ruokakursseja, joilla reseptejä opetellaan ja testataan. Opettajana toimii Mervi Tinakari, Vaalijalan ravitsemuspäällikkö.
Reseptit ovat julkisia ja reseptin laatijan nimi säilyy näkyvissä. Ruokakurssien lisäksi valmiita tuotteita maistellaan Kulttuuria kaikille viikolla 2024 sekä Pieksämäki 450-vuotta tapahtumassa.
Kilpailuaika: 11.4.-30.9.23
Lähetä seuraavat tiedot sähköpostilla osoitteeseen seutuopisto@pieksamaki.fi
- osallistujan nimi ja yhteystiedot
- onko kyse pääruoasta vai jälkiruoasta (voit lähettää ideat molempiin)
- tarvittavat raaka-aineet ja valmistusohje
- kuva valmiista tuotteesta
- kertomus reseptin takaa eli mitä paikallista reseptissä on ja miten idea kehittyi
Onnea kilpailuun!