Kurssimaksut ja ohjeet

KURSSEILLE ILMOITTAUTUMINEN

ILMOITTAUDU ENNAKKOON! Kaikille kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua, ellei kurssin kohdalla ole toisin mainittu.
HUOM! tekstiviestillä emme ota ilmoittautumisia vastaan. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tee kursseille ilmoittautumisesi mahdollisimman pian. Näin varmistat itsellesi opiskelupaikan ja kurssin toteutumisen.

Turvataksesi opiskelupaikkasi, ilmoittaudu viimeistään 7.9.2020 klo 15.00 mennessä. Ilmoittautuminen on aina sitovaa ja velvoittaa maksamaan kurssimaksun!

 Kursseille ilmoittautuminen alkaa maanantaina 15.6.2020 klo 9.00

 1. internetissä: http://opistopalvelut.fi/pieksamaki
 2. toimistolla toimiston aukioloaikoina (Poleeni, Savontie 13)
 3. puhelimitse, puh. 044 588 2211, 0400 855 800, toimiston aukioloaikoina (ma-to 9-12 ja 13-15, pe suljettu)

Opiston toimisto on suljettu 22.6. – 26.7.2020.

MAKSAMINEN

Opetus opistossa on maksullista. Kurssimaksu on kurssikohtainen. Maksun suuruus vaihtelee opintoryhmien tun­timäärien ja opetuksen järjestämiseen liittyvien kustannusten mukaan. Kurssimaksu on mainittu kunkin kurssin kohdalla. Kurssimaksuun ei yleensä sisälly materiaalia. Mikäli kurssimaksuun sisältyy tarvikkeita, siitä on maininta kurssin kohdalla.

Verkkoilmoittautumisen yhteydessä saat tarvittavat tiedot kurssimaksun maksamista varten joko verkkopankissa tai ottamalla viitenu­meron ja summan ylös myöhempää maksamista varten. Verkkoilmoittautumisesta emme lähetä erillistä laskua.

Jos sinulla on suorittamattomia kurssimaksuja edelliseltä vuodelta, et voi osallistua uudelle kurssille ennen kuin olet suorittanut rästissä olevat kurssimaksusi.

Kurssimaksut maksetaan Pieksämäen kaupungin tilille:

 • Suur-Savon Osuuspankki: FI67 5340 0020 0773 66
 • Nordea: FI94 2039 3800 0004 78
 • Danske Bank: FI22 8000 1600 8504 41

 

KULTTUURI – JA LIIKUNTASETELIT, -KORTIT
Voit maksaa kurssimaksusi myös tyky-seteleillä ja korteilla. Poleenin kirjaston kassaan käyvät maksuvälineinä seuraavat setelit: Smartum kulttuuri- ja liikunta, Smartum liikunta, Edenred Virike, Tyky-kunto sekä Superseteli. Kassalle käyvät nämä kortit: Smartum Saldo, Smartum Visa sekä Ticket Mind & Body. Kassalla voit maksaa myös MobilePaylla. Ota mukaan kurssimaksulas­kusi. Tarvittaessa saat laskun myös opiston toimistosta. Seutuopiston toimistossa voit maksaa myös ePassilla, Smartum Paylla ja Eazybreakilla. HUOM! Tyky-setelit ja -kortit ovat henkilökohtaisia maksuvälineitä ja niillä voi maksaa ainoastaan henkilökohtaisia kurssimaksuja.

KAUSIKORTTI, 210 €
Jos haluat kausikortin, ilmoittaudu myös kausikorttiopiskelijaksi kurssinumerolla 000000 KAUSIKORTTI 2020-2021 ja maksa kausikorttimaksu 210 € saamallasi viitteellä. Jos olet oikeutettu alennuksiin (opintoseteli, työttömän alennus) ota yhteyttä opiston toimistoon ennen kurssimaksun maksamista. Kausikortilla voi opiskella rajoituksetta kaikilla kursseilla lukuun ottamatta kursseja, joiden kohdalla on maininta ”ei kausikortilla”. HUOM! Kausikortti ja opintosetelialennus eivät käy erityisliikunnan kursseihin.

TYÖTTÖMÄN ALENNUS
Pieksämäen Seutuopiston toiminta-alueen työttömillä on mahdollisuus saada 35 €:n alennus opintoihinsa Seutuopiston kursseilla.

 • alennuksen saa todistamalla työttömyytensä opiston toimistossa (viimeisin päivärahamaksun kuitti/laskelma tai Kelan/työttömyyskassan päivärahapäätös)
 • alennus on henkilökohtainen
 • alennusta ei voi saada työllisyyskoulutuksessa oleva henkilö
 • alennusta jaetaan 50 työttömälle hakujärjestyksessä.


OPINTOSETELIAVUSTUS
Opetushallituksen myöntämällä opintoseteliavustuksella voimme tarjota yhden maksuttoman kurssin (maksut­tomien kurssien luettelo alla) tai vaihtoehtoisesti yhden henkilökohtaisen 20 €:n alennuksen kurssimaksusta

 • 63 vuotta täyttäneille
 • kokoaikaisella eläkkeellä oleville
 • maahanmuuttaneille.

Opintoseteliavustuksia voi hakea 15.6.2020 klo 9.00 alkaen sähköpostilla: seutuopisto@pieksamaki.fi tai soittamalla opiston toimistoon tai käymällä opistossa.

 HUOM! 20 €:n avustuksia on jaossa rajallinen määrä ja ne eivät riitä kaikille kohderyhmään kuuluville. Setelit jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintoseteliavustusta ei voi saada erityisliikunnan ryhmiin.

KURSSIPAIKAN PERUMINEN
Jos et pääse tulemaan kurssille, tee peruutusilmoitus välittömästi opiston toimistoon tai viimeistään ennen kurssin ilmoittautumisajan päättymistä. Ellei päättymis­aikaa ole määritelty, on peruutus tehtävä 7 päivää ennen kurssin alkamista opiston toimistoon joko puhelimitse tai sähköpostilla.

 Kurssin opettajalle peruutuksesta ilmoittaminen ei riitä.

 • peruutus 7 päivää ennen kurssin alkua – ei kurssimaksua!
 • peruutus 6-1 päivää ennen kurssin alkua -maksat 50 % kurssimaksuista ja mahdolliset materiaalimaksut
 • peruutus kurssin alettua – maksat koko kurssimaksun sekä mahdolliset materiaalimaksut

Kurssimaksun maksamatta jättäminen tai kurssilta pois jääminen eivät riitä peruutukseksi. Myös kausikortin lunastaneen tulee tehdä peruutusil­moitus. Ellet tee peruutusta, joudut maksamaan osuutesi mahdollisista yhteisesti hankituista tarvikkeista.

Opistolla on oikeus peruttaa kurssi, jos alkavan kurssin opiskelijamäärä jää alle kurssille asetetun minimiopiskelijamärän. Peruutuksista ilmoitetaan aina tekstiviesteillä. Huolehdithan että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Opistolla on myös oikeus tehdä muutoksia opinto-ohjelmassa ilmoitettuihin kurssitietoihin.

KURSSIMAKSUN PALAUTTAMINEN
Kurssimaksu palautetaan opiskelijalle  vain, jos kurssi peruuntuu. Kulttuuri- ja liikuntaseteleillä/korteilla maksettuja kurssimaksuja emme palauta rahana. Opiston peruuttaman kurssin kurssimaksu palautetaan tai hyvitetään jonkun toisen kurssin hinnasta. Kurssimaksun palautusta varten tarvitaan pankkitilinumero.

HUOM! Opintoryhmä voi peruuntua yhden kerran lukukauden aikana esim. opettajan sairastumisen vuoksi ilman korvattavaa kertaa. Jos opettajan poissaolokertoja tulee enemmän, opisto hankkii sijaisen tai puuttuvat kerrat pidetään myöhemmin.

Opisto ei vastaa sali- tai muiden tilojen peruutuksista jotka johtuvat opistosta riippumattomista syistä.

 OPPITUNTI Yksi oppitunti on 45 min.

VAKUUTUKSET Opisto ei vakuuta opiskelijoita.  Alle kouluikäiset lapset toivotaan noudettavan kurssipaikalta heti opetuksen päätyttyä.

TARVIKE- JA MATERIAALIMAKSUT
Oppikirjat sekä opiskelu- ja työtarvikkeet opiskelija maksaa itse.

TODISTUKSET
Kurssille säännöllisesti (3/4) osallistunut opiskelija saa pyynnöstä todistuksen. Todistukset tulee pyytää heti kurssin loputtua tai kuluvan työkauden aikana. Edellisten työkausien todistuksista laskutetaan 10,00 €.

TIEDOTTAMINEN
Ajankohtaista tietoa opiston kurssitarjonnasta ja ohjel­man painatuksen jälkeen tapahtuvista muutoksista saa opiston Facebook-sivulta, Instagram-sivulta, Pieksämäen Lehden opistopalstalta sekä opiston koti­sivuilta http://seutuopisto.pieksamaki.fi sekä erillisistä tiedotteista.

VALOKUVAAMINEN JA VIDEOINTI
Opintoryhmien toimintaa, opiston tapahtumia ja kurssitöitä valokuvataan. Valokuvia julkaistaan opiston www-sivuilla, Facebookissa, Instagramissa ja opinto-oppaassa. Kuvia käytetään myös mainonnassa ja markkinoinnissa. Huom! Alaikäisen kuvaamiseen kursseilla tarvitaan huoltajan lupa. Mahdollinen kuvauskielto ei koske julkisia esiintymistilaisuuksia, koska siellä otettuja kuvia ja videoita käytetään Seutuopiston markkinointiin.

Muistathan, että opiston kursseilla valmistettuja tuotteita ei saa myydä.