Kielten opiskelu verkossa

Kielten opiskelu verkossa

Haluatko parantaa kielitaitoasi tai oppia uuden kielen, mutta tunneilla käyminen on syystä tai toisesta hankalaa tai haluat opiskella itsenäisesti omaan tahtiin? Seutuopistolla on paljon erilaisia verkkokursseja, joilla voit opiskella missä tahansa oletkin. Verkkokurssilla opiskelun ei tarvitse olla yksinäistä, vaan opettaja on apuna ja tukena läpi kurssin. Joillakin kursseilla kieltä pääsee harjoittelemaan muiden opiskelijoiden kanssa.

Seutuopistolla on kahdenlaisia verkkokursseja:

Ajasta ja paikasta riippumattomilla verkkokursseilla opiskelet itsenäisesti omaan tahtiin. Saat esim. kerran viikossa uudet tehtävät, joita opiskelet. Tehtäviin voin liittyä palautettavia tehtäviä, joita opettaja kommentoi. Opettajaan voi olla yhteydessä, jos kurssilla herää kysymyksiä. Tällaisella kurssilla tarvitset tabletin tai tietokoneen, jossa on ainakin kaiuttimet. Joillakin kursseilla on hyvä olla myös mokrofoni.

Samanaikaisilla verkkokursseilla tunnit pidetään videoyhteyden kautta epäopetuksena. Tunneilla opiskellaan ryhmän ja opettajan kanssa verkon kautta samanaikaisesti. Etäopetustunneilla kuulet opettajan puheen, näet esitysmateriaalin ja mahdolliset videot sekä voit osallistua pienryhmäkeskusteluihin. Kurssiin voi kuulua myös itsenäisiä tehtäviä kuten millä tahansa muulla kurssilla. Tällainen samanaikanen etäopetus on lähinnä luokkaopetusta, mutta tapahtuu vain verkon kautta. Samanaikaisilla verkkokursseilla tarvitset tietokoneen tai tabletin, jossa kuulokkeet ja mikrofoni sekä mielellään kamera. Joskus myös isoruutuinen älypuhelinkin käy.

Ilmoittautuessa on tärkeä ilmoittaa sähköpostiosoite, jonne saat tarkemmat tiedot kurssin alussa.

Lukuvuonna 2020-21 voit opiskella:

ajasta ja paikasta riippumattomilla verkkokursseilla seuraavia kieliä: suomi, englanti, saksa, ranska, venäjä, espanja, italia

samanaikaisilla verkkokursseilla seuraavia kieliä: englanti, italia, japani, kreikka

Lisätietoja: Kielten suunnittelijaopettaja Satu Radcliffe, satu.radcliffe@edu.pieksamaki.fi, 044 5883429